21 Eylül 2014 Pazar

Hindistan'da bu yağa "Ruhun Balsamı" deniyor






Fesleğen Uçucu Yağı, Hindistan’da rahatlattırıcı ve güçlendirici özelliğinden dolayı “ Ruhun Balsamı “ olarak ve stres yağı olarak adlandırılır. Tüm uçucu yağlar içinde, en iyi sinir kuvvetlendiricilerden biri olarak bilinir. Zihin yorgunluğunun giderilmesinde, konsantrasyonun güçlenmesi için, uyarıcı ve antidepresandır. Zihnin berraklaşmasını sağlar. 

Migrende, anksietede, uykusuzlukta, asabi tansiyonda etkilidir. Tüm göğüs yolları enfeksiyonlarında, kronik nezlede, antiseptik ve balgam söktürücüdür. Sindirim sistemi rahatsızlıklarında, bulantı, kusma ve karın ağrılarını giderilmesinde spazm çözücü, gaz giderici ve sindirim kolaylaştırıcı olarak yardımcı olur. Âdet söktürücüdür. Yabanarısı ve böcek sokmalarında ağrı kesici ve antiseptiktir. 

Özellikle, masaj yağı olarak, yorucu fiziksel çalışmalar ya da egzersizlerden sonra yorgun kaslar için iyidir. Artrit ve gut rahatsızlıklarını yatıştırır.

Pratikte kullanım yöntemleri;

1. Birkaç damla uçucu yağ, bir kağıt mendile damlatılır. Zihin yorgunluğunda, çalışırken, bir sınav ya da toplantıdan önce, konsantrasyon zayıflığına karşı teneffüs edilir.

2. Sabahları bergamot uçucu yağıyla birlikte, uyandırıcı, tazeleyici, canlandırıcı olarak banyoya 8 damla ilave edilerek kullanılır. Banyo suyuna fesleğen ve bergamot uçucu yağından 4’er damla konulur.

3. Birkaç damla fesleğen uçucu yağı ıslak bir bez parçasına damlatılarak, radyatör üzerine konulduğunda, havayı temizleyerek, hem baş ağrılarının giderilmesine yardımcı olur, hem de sinirlilikte ya da zihin yorgunluğunda kuvvetlendirici etki yapar.

4. Masaj yağı olarak, yoğunluğu azaltılmış yağ, sinirsel zayıflıklarda kullanılır. Haşereleri uzak tutmak için de kullanılabilir.

5. 5 damla fesleğen uçucu yağı, 10 ml badem ve ayçiçeği yağı içinde seyreltilir. Göğüs bölgesi bu yağla ovularak astım ve bronşitte uygulanır.
 
Koku lambası içinde migren için karışım;

3 damla fesleğen uçucu yağı, 4 damla lavanta uçucu yağı ve 3 damla nane uçucu yağı, koku lambasına konulur. Karanlık bir odada derin bir şekilde teneffüs edilerek dinlenilir.


Uyarılar; Hamileler kullanmamalıdır, bazı hassas ciltli kişilerde tahriş edici olabilir. Aşırı kullanımında depresyona yol açabilir.






Hiç yorum yok :