21 Aralık 2013 Cumartesi

Lavantanın saçlar üzerinde mucizevi etkisi




Sağlıklı saçlar için basit ve etkili birkaç lavanta formülü…

Kaynamakta olan yaklaşık bir buçuk su bardağı suya bir tatlı kaşığı (yaklaşık iki gram) lavantayı atın ve 4-5 dakika ağzı kapalı olarak demleyin. Demlendikten sonra ılımasını beklemeden süzmelisiniz.

15 gün akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir su bardağı dolusu ılık olarak içilmesi gereken lavanta çayı her kullanımda taze olarak hazırlanılmalı. Şeker veya başka bir tatlandırıcı kullanılmamalı, tadı çokta fena değil.

15 günden sonra haftada üç-dört defa aynı şekilde içmeye devam edin, saçlarınızdaki farkı kısa zamanda göreceksiniz..
Hatırlatma; lavanta alkol kullananlar, yüksek tansiyonu olanlar, hamileler ve emziren anneler için önerilmeyen bir bitkidir.




Dıştan uygulama ile desteklemek istiyorsanız;

Bir tatlı kaşığı lavantayı 500 ml, kaynamakta olan suya ilave edin. Yaklaşık beş dakika kaynama noktasına yakın demleyin. Demleme tamamlandıktan sonra ılınmasını bekleyin ve ılıkken süzün.

Saçlarınız temizken demlediğiniz lavanta suyuyla saçlarınızı yıkayın ve yarım saat saçınızda bekletin. Yarım saat sonra sadece suyla durulayın. Eğer saçlarınız kirliyse ve çok yağlanmışsa önce yıkamanız gerekecek. Sonra demlenmiş lavanta suyunu son durulama suyu olarak uygulayıp yarım saat sonra sadece suyla durulayın. Saç dökülmesi durana kadar haftada bir-iki defa uygulamalısınız. Dökülme durduktan sonra önleyici olarak zaman zaman uygulamanız çok iyi olacaktır.

Lavanta yağı, saç derisindeki yağı dengeleyerek saçların gün içinde aşırı yağlanmasını önler. Geleneksel olarak bir diğer kullanımı ise saç dökülmesine karşı saçları güçlendirmektir. Lavanta yağının tekrar saç çıkmasını sağladığı yönünde bir bilimsel araştırma bulunmamasına karşın var olan saçlarınızı güçlendirerek koparak dökülmeleri azaltabilir ve saçlarınızın daha sağlıklı görünmesini sağlayabilir.

Lavanta yağını saçta kullanmak için, zeytinyağı badem yağı gibi taşıyıcı yağlarla inceltmeniz gerekiyor.

1 yemek kaşığı lavanta yağını 4 yemek kaşığı taşıyıcı yağla karıştırabilir, bu karışımla saç derinize masaj yapabilirsiniz. Yağı geniş bir kaseye alın ve parmak uçlarınıza saç derinize fazla bastırmadan dairesel hareketlerle masaj yaparak sürün. Yağın cilde iyice nüfuz etmesi için saçınızı havluyla sarın ve 30 dakika kadar bekleyin. Daha sonra doğal şampuanınız ki lavanta şampuanı olursa etkisi daha iyi olacaktır ve ılık suyla saçınızı ve saç derinizi temizleyebilirsiniz.

Lavanta yağıyla saç bakımını, sadece lavanta yağını bir miktar taşıyıcı yağla karıştırarak yapabileceğiniz gibi diğer bitkisel yağlarla karışımlar hazırlayabilirsiniz.

Örneğin harika bir saç toniği hazırlamak için; 3 damla lavanta yağını, 3′er damla kekik ve biberiye yağıyla karıştırın ve bu karışıma 3 yemek kaşığı jojoba yağı veya üzüm çekirdeği yağı ekleyin. Yağı kullandıktan sonra artan karışımı koyu renkli cam bir şişede, direk güneş ışığı almayan serin bir yerde 10 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.

Lavanta yağı ve diğer uçucu bitkisel yağlar bazı kişilerde alerjik reaksiyona, cilt tahrişine, kaşıntıya neden olabilir. Lavanta yağını saç derinize sürmeden önce elinizin üst kısmında küçük bir bölgeye sürün ve 1-2 saat bekleyin. Cildiniz kaşınmaya, kızarmaya başladıysa lavanta yağını saç derinize sürmeyin.


www.purneva.com

Hiç yorum yok :