21 Aralık 2013 Cumartesi

Lavanta ile cilt bakımında mucizeler



Lavanta ile güzelleşin 

Lavanta ile cilt bakımında mucizelerle karşılaşabilirsiniz. Pürüzsüz, ışıl ışıl bir cilt için lavantadan faydalanabilirsiniz.

Lavanta yağının antibiyotik etkisinden akneleri azaltmak için faydalanabilirsiniz. Aknelerin yoğun olarak görüldüğü bölgelere günlük olarak 1-2 damla lavanta yağı damlattığınız pamukla bakım yapabilirsiniz.

Güneşten çok yanan ve acıyan bölgelere pamuğa damlattığınız lavanta yağını sürmek hassasiyeti alır ve acıyı hafifletir. Aynı şekilde hafif yanık tedavisinde de kullanabilirsiniz.

Kaynamakta olan yaklaşık bir buçuk su bardağı suya bir tatlı kaşığı (yaklaşık iki gram) lavantayı atın ve 10 dakika ağzı kapalı olarak demleyin. Demlendikten sonra ılımasını beklemeden süzmelisiniz.


 


15 gün akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir su bardağı dolusu ılık olarak içilmesi gereken lavanta çayı her kullanımda taze olarak hazırlanılmalı. Şeker veya başka bir tadlandırıcı kullanılmamalı, tadı çokta fena değil.

15 günden sonra haftada üç-dört defa aynı şekilde içmeye devam edin, saçlarınızdaki farkı kısa zamanda göreceksiniz..

Antiseptik özelliği ile Lavanta suyu harika bir cilt temizleyicisi olup, akneler için önleyici özelliktedir.

Hatırlatma; lavanta alkol kullananlar, yüksek tansiyonu olanlar, hamileler ve emziren anneler için önerilmeyen bir bitkidir.


















www.purneva.com

Hiç yorum yok :