21 Aralık 2013 Cumartesi

Cilt ve Saç Bakım İçin Lavanta Toniği




Lavanta çiçek ve tohumlarından destilie yoluyla elde edilen, saf lavanta suyu. 

Lavanta suyu uzak doğu ve Avrupalı kadınların bakımlarda kullandıkları suların başında gelmektedir. Lavanta özellikle ABD ve Fransız kadınları tarafından yapılan bakımlarda özel yer almaktadır. Naturel bakım kürleri içerisinde yer alan lavanta kürü için lavanta suyu vazgeçilmezdir.

Lavanta kürü için kullanımı yanında saf olarak cilt toniği olarak kullanılabilir. Geleneksel olarak özellikle sivilcelere karşı cilt toniği olarak kullanılır, sivilceler için lavanta kürü yüzyıllardır kullanılır.


Lavanta suyu saç bakımında da kullanılan bir sudur. Saç derisi üzerinde olumlu etkileri bilinmektedir. Tabi, bu bahsedilen etkiler yüzyıllardır süren kullanımlar sonucu ortaya çıkmış ve doğruluğuna inanılan etkilerdir, konu hakkında bilimsel çalışmalar çok kısıtlıdır. Bunun ilk nedeni, bu noktalarda yapılan çalışmalar genelde etken madde araştırmalarıdır ve yapılan çalışmalar yüzlerce etken madde içeren bu bitkisel ürünlerden ziyade iyi geldiği anlaşılan maddeler üzerine yoğunlaşılmasından kaynaklanmaktadır.


www.purneva.com

Hiç yorum yok :