2 Mart 2014 Pazar

Zehirleyen Güzellik






Güzellik Uğruna Yüzlerce Kimyasala Maruz Kalıyoruz

Kozmetik Ürünlerde Bulunan Kimyasallar

LONDRA – Konu güzellik malzemeleri olunca birçok kadın kendisinden geçiyor. Fakat yeni yapılan bir araştırma bu ürünlerin içerdiği kimyasalların sağlığımızı tehdit ettiğini ve birçok hasara yol açtığını ortaya koydu.
Deodorant firması Bionsen'in yaptığı araştırma, ortalama bir kadının vücudunun günlük makyaj ve bakım ürünleri vasıtasıyla 515 farklı sentetik kimyasala maruz kaldığını ortaya koydu.
Alerjiden, hormonel bozukluklara; doğurganlık sorunundan cilt hassasiyetine kadar birçok soruna yol açan bu kimyasalların bazıları ev temizleme ürünlerinde de kullanılıyor.
Mesela kozmetik dünyasında saç jeli, şampuan ve vücut losyonu gibi birçok üründe kullanılan paraben son zamanlarda göğüs kanserine yol açtığı iddiasıyla bir sürü tartışmanın konusu olmuştu.
Bazı Kozmetik Ürünler ve İçerikleri
ŞAMPUAN: Bilinen 15 kimyasal içeriyor. En tehlikeliler; Sodyum Laurik sülfat (SLS), tetra-sodyum, propilen glikol. Zararları; göz ve beyin hasarları, cilt ve saç problemleri.
PARFÜM : Bilinen 250 kimyasal içeriyor. Kısırlık, hormon bozuklukları, tiroid problemleri, adet düzensizlikleri, rahim ve yumurtalık kanseri, göğüs kanseri.
RUJ: 33 kimyasal içeriyor. En zararlı maddesi; Polimetil metakrilat. Kansere yol açıyor.
FAR: 26 kimyasal içeriyor. En zararlı maddesi; Polietilen tereftalat. Kanserle bağlantılı kısırlık, hormon bozukluğu ve organlarda hasara yol açıyor.
TIRNAK CİLASI: 31 kimyasal içeriyor. En zararlı maddesi; Ftalat. Doğurganlıkla ilgili sorunlar ve gelişmekte olan bebeklerde cinsel problemler.
SAÇ SPREYİ: Bilinen 11 kimyasal içeriyor. En zararlı maddeler; Octinoxate, izoftalat. Alerji, gözde boğazda ve burunda alerjik kaşıntı, hücre yapısı ile bağlantılı hormon bozuklukları ve kansere sebep oluyor.
ALLIK: 16 kimyasal içeriyor. En zararlı maddeler; Etilparaben, metilparaben,propilparaben. Hormon bozukluğuna yol açıyor.
FONDOTEN: 24 kimyasal içeriyor. En zararlı maddeler; Polimetil, metakrilat. Alerji, Bağışıklık sistemi hasarları ve kansere yol açıyor.
DEODORANT: Bilinen 15 kimyasal içeriyor. En zararlı maddeler; İzopropil miristik asit tuzu, parfüm. Deride, gözde ve ciğerlerde kaşıntı, baş ağrısı, baş dönmesi, nefes almada sorunlar, göğüs ve akciğer kanseri.
VÜCUT LOSYONU: 32 kimyasal içeriyor. En zararlı maddeler; Metilparaben, propilparaben, temizlik ürünlerinde bulunan Polietilen glikol. Kızarıklık, kaşıntı, hormonal bozukluk ve kanser.
Kaynak: Ntvmsnbc.com


Hiç yorum yok :