21 Aralık 2013 Cumartesi

Doğal üretim ve içerikli, Lavanta deodorant




Doğal üretim ve içerikli, Lavanta deodorant

İçeriği:

Su, zeytin yaprağı suyu, bitkisel gliserin, mineral tuz, mısır şekeri sakızı.

Doğal Deodorant Özellikleri :

Aluminium Chlorohydrate İÇERMEZ !
Aluminium Zirconium İÇERMEZ !
Hiçbir Sentetik Koku Kimyasali İÇERMEZ !
Hiçbir Renk Verici Kimyasal İÇERMEZ !
Hiçbir Koruyucu İÇERMEZ !
Alokol İÇERMEZ !
Alerjik Bünyelilerin Dostudur.
Bayan kokusuz, Gül ve Lavanta kokulu çeşitleri
Erkek kokusuz ve Okaliptus kokulu çeşitleri vardır.

Doğal Deodorant İçeriği:

LaNaturel Doğal Deodorant Tamamen Doğal Mineral ve Bitkilerden Üretilmiştir.
Zeytin Yaprağı Suyu
Palmiye Ağacı Yağı Gliserini
Doğal Mineral Tuz
Mısır şekeri Sakızı
Bitki ve Çiçek Suları

Doğal Deodorant Üstünlükleri :

LaNaturel Doğal Deodorant Doğal İçeriğinden Dolayı Birçok Üstünlüklere Sahiptir.
Tende Beyaz Kalıntı Bırakmaz.
Elbisede Leke Yapmaz.
Yapış Yapış Olmaz.
Ter Bezini Tıkamaz.
24 Saat Güvenli ve Sağlıklı Koruma Sağlar.
Anti Alerjiktir.

Dermatolojik Olarak Test Edilmiştir.


www.purneva.com



Cilt ve Saç Bakım İçin Lavanta Toniği




Lavanta çiçek ve tohumlarından destilie yoluyla elde edilen, saf lavanta suyu. 

Lavanta suyu uzak doğu ve Avrupalı kadınların bakımlarda kullandıkları suların başında gelmektedir. Lavanta özellikle ABD ve Fransız kadınları tarafından yapılan bakımlarda özel yer almaktadır. Naturel bakım kürleri içerisinde yer alan lavanta kürü için lavanta suyu vazgeçilmezdir.

Lavanta kürü için kullanımı yanında saf olarak cilt toniği olarak kullanılabilir. Geleneksel olarak özellikle sivilcelere karşı cilt toniği olarak kullanılır, sivilceler için lavanta kürü yüzyıllardır kullanılır.


Lavanta suyu saç bakımında da kullanılan bir sudur. Saç derisi üzerinde olumlu etkileri bilinmektedir. Tabi, bu bahsedilen etkiler yüzyıllardır süren kullanımlar sonucu ortaya çıkmış ve doğruluğuna inanılan etkilerdir, konu hakkında bilimsel çalışmalar çok kısıtlıdır. Bunun ilk nedeni, bu noktalarda yapılan çalışmalar genelde etken madde araştırmalarıdır ve yapılan çalışmalar yüzlerce etken madde içeren bu bitkisel ürünlerden ziyade iyi geldiği anlaşılan maddeler üzerine yoğunlaşılmasından kaynaklanmaktadır.


www.purneva.com

Yanıkları iz bırakmadan iyileştiren, uykusuzluğa birebir aromatik yağ...


Lavanta Yağı

Aromatik bitki yağları çok çok eski zamanlardan beri kullanılmasına rağmen, modern aromaterapinin ortaya çıkışı lavanta ile ilgilidir. 

1928'de bir Fransız kimyacı çalışırken elini yakar ve aceleyle en yakındaki soğuk sıvı dolu kaba sokar. Bu kapta saf lavanta esansiyel yağı vardır. Yara, hızla ve iz bırakmadan iyileşir.

Bu keşif, kimyacının hayatını lavantanın ve diğer esansiyel yağların terapi amaçlı kullanılmasını araştırmaya yöneltir. Yağının özellikle migren ve soğuk algınlığına iyi geldiği bilinir.


Lavanta ile tatlı rüyalar  Stres, yorgunluk ve uykusuzluk çekenlere lavanta yeter! Yatmadan önce yastığınıza birkaç damla lavanta yağı damlatıp, mışıl mışıl uyuyabilirsiniz





www.purneva.com


Lavanta ile cilt bakımında mucizeler



Lavanta ile güzelleşin 

Lavanta ile cilt bakımında mucizelerle karşılaşabilirsiniz. Pürüzsüz, ışıl ışıl bir cilt için lavantadan faydalanabilirsiniz.

Lavanta yağının antibiyotik etkisinden akneleri azaltmak için faydalanabilirsiniz. Aknelerin yoğun olarak görüldüğü bölgelere günlük olarak 1-2 damla lavanta yağı damlattığınız pamukla bakım yapabilirsiniz.

Güneşten çok yanan ve acıyan bölgelere pamuğa damlattığınız lavanta yağını sürmek hassasiyeti alır ve acıyı hafifletir. Aynı şekilde hafif yanık tedavisinde de kullanabilirsiniz.

Kaynamakta olan yaklaşık bir buçuk su bardağı suya bir tatlı kaşığı (yaklaşık iki gram) lavantayı atın ve 10 dakika ağzı kapalı olarak demleyin. Demlendikten sonra ılımasını beklemeden süzmelisiniz.


 


15 gün akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir su bardağı dolusu ılık olarak içilmesi gereken lavanta çayı her kullanımda taze olarak hazırlanılmalı. Şeker veya başka bir tadlandırıcı kullanılmamalı, tadı çokta fena değil.

15 günden sonra haftada üç-dört defa aynı şekilde içmeye devam edin, saçlarınızdaki farkı kısa zamanda göreceksiniz..

Antiseptik özelliği ile Lavanta suyu harika bir cilt temizleyicisi olup, akneler için önleyici özelliktedir.

Hatırlatma; lavanta alkol kullananlar, yüksek tansiyonu olanlar, hamileler ve emziren anneler için önerilmeyen bir bitkidir.


















www.purneva.com

Lavantanın saçlar üzerinde mucizevi etkisi




Sağlıklı saçlar için basit ve etkili birkaç lavanta formülü…

Kaynamakta olan yaklaşık bir buçuk su bardağı suya bir tatlı kaşığı (yaklaşık iki gram) lavantayı atın ve 4-5 dakika ağzı kapalı olarak demleyin. Demlendikten sonra ılımasını beklemeden süzmelisiniz.

15 gün akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir su bardağı dolusu ılık olarak içilmesi gereken lavanta çayı her kullanımda taze olarak hazırlanılmalı. Şeker veya başka bir tatlandırıcı kullanılmamalı, tadı çokta fena değil.

15 günden sonra haftada üç-dört defa aynı şekilde içmeye devam edin, saçlarınızdaki farkı kısa zamanda göreceksiniz..
Hatırlatma; lavanta alkol kullananlar, yüksek tansiyonu olanlar, hamileler ve emziren anneler için önerilmeyen bir bitkidir.




Dıştan uygulama ile desteklemek istiyorsanız;

Bir tatlı kaşığı lavantayı 500 ml, kaynamakta olan suya ilave edin. Yaklaşık beş dakika kaynama noktasına yakın demleyin. Demleme tamamlandıktan sonra ılınmasını bekleyin ve ılıkken süzün.

Saçlarınız temizken demlediğiniz lavanta suyuyla saçlarınızı yıkayın ve yarım saat saçınızda bekletin. Yarım saat sonra sadece suyla durulayın. Eğer saçlarınız kirliyse ve çok yağlanmışsa önce yıkamanız gerekecek. Sonra demlenmiş lavanta suyunu son durulama suyu olarak uygulayıp yarım saat sonra sadece suyla durulayın. Saç dökülmesi durana kadar haftada bir-iki defa uygulamalısınız. Dökülme durduktan sonra önleyici olarak zaman zaman uygulamanız çok iyi olacaktır.

Lavanta yağı, saç derisindeki yağı dengeleyerek saçların gün içinde aşırı yağlanmasını önler. Geleneksel olarak bir diğer kullanımı ise saç dökülmesine karşı saçları güçlendirmektir. Lavanta yağının tekrar saç çıkmasını sağladığı yönünde bir bilimsel araştırma bulunmamasına karşın var olan saçlarınızı güçlendirerek koparak dökülmeleri azaltabilir ve saçlarınızın daha sağlıklı görünmesini sağlayabilir.

Lavanta yağını saçta kullanmak için, zeytinyağı badem yağı gibi taşıyıcı yağlarla inceltmeniz gerekiyor.

1 yemek kaşığı lavanta yağını 4 yemek kaşığı taşıyıcı yağla karıştırabilir, bu karışımla saç derinize masaj yapabilirsiniz. Yağı geniş bir kaseye alın ve parmak uçlarınıza saç derinize fazla bastırmadan dairesel hareketlerle masaj yaparak sürün. Yağın cilde iyice nüfuz etmesi için saçınızı havluyla sarın ve 30 dakika kadar bekleyin. Daha sonra doğal şampuanınız ki lavanta şampuanı olursa etkisi daha iyi olacaktır ve ılık suyla saçınızı ve saç derinizi temizleyebilirsiniz.

Lavanta yağıyla saç bakımını, sadece lavanta yağını bir miktar taşıyıcı yağla karıştırarak yapabileceğiniz gibi diğer bitkisel yağlarla karışımlar hazırlayabilirsiniz.

Örneğin harika bir saç toniği hazırlamak için; 3 damla lavanta yağını, 3′er damla kekik ve biberiye yağıyla karıştırın ve bu karışıma 3 yemek kaşığı jojoba yağı veya üzüm çekirdeği yağı ekleyin. Yağı kullandıktan sonra artan karışımı koyu renkli cam bir şişede, direk güneş ışığı almayan serin bir yerde 10 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.

Lavanta yağı ve diğer uçucu bitkisel yağlar bazı kişilerde alerjik reaksiyona, cilt tahrişine, kaşıntıya neden olabilir. Lavanta yağını saç derinize sürmeden önce elinizin üst kısmında küçük bir bölgeye sürün ve 1-2 saat bekleyin. Cildiniz kaşınmaya, kızarmaya başladıysa lavanta yağını saç derinize sürmeyin.


www.purneva.com

2500 yıllık sempatik bir bitki, "Livendula, mavimsi" yani Lavanta









Lavantalar içine atsam kendimi, mis kokular sarsa tüm yüreğimi, yorgansız, yataksız kıvrılıp yatsam, hayaller kurup düşlere dalsam, bir köy evi isterim, bahçesinde ağaçlar ve mavinin en güzeli mis kokulu lavantalar, gözüm yok ne bir köşkte ne de olsun sarayım, sıcak yuvamızda sevdiklerimle mutlu olayım :)  



Evet konumuz mis kokulu lavanta.

Anneannelerimizin çeyiz sandıklarında olması, elbise dolaplarında yer alması sebepleriyle biraz hafızamızda nostaljik bir yeri olsa da “Lavanta” her dem taptaze. :)

Bugün konumuz, Cleopatranın Sezarı ve Marcus Antonius’u baştan çıkartmak için, eski Yunan ve Roma’da banyo sularında, 1. Dünya savaşında antiseptik olarak yaralarda kullanılan, modern aromaterapinin ortaya çıkışını sağlayan mis kokulu sempatik Lavanta :)

Görüntüsüyle büyüleyen, kokusuyla baştan çıkaran, lezzetiyle damağınızda iz bırakan, geleneksel tıbta birçok hastalığa şifa olan, bitkiler arasında özel bir yeri olan Lavantanın bilinirliği neredeyse insan tarihi kadar eski. Kayıtlar Lavantanın 2500 yıldan fazladır bitki, baharat olarak kullanıldığını kanıtlıyor.

Kadim dönemlerde Mısırlılar, Fenikeliler ve Araplar tarafından gerek mumyalama, gerekse parfüm amaçlı kullanılan kokusu, görüntüsüyle rahatlatıcı ve sempatik bitki Latince “Lavare” Yıkamak, yıkanmak veya “Livendula” mosmor ya da mavimsi kelimelerinden alıyor.

Romalıların banyo sularına kattıkları ismi gibi arınmayı sağlayan lavantanın tüm Avrupa’ya yayılmasının Arapların sayesinde olduğu düşünülüyor, özellikle İngiltere’ye… Kokusu oradan da Amerika’ya ulaşıyor…

Genel iyileştirici özellikleri; Romatizmal rahatsızlıklar, idrar artırıcı, terletici, mideye çok iyi gelir, uyarıcı, kurt düşürücü, felçleri iyileştirici (banyo), kekemeliği çözücü (gargara) ağız yaralarında, baş ağrısı ve baş dönmesinde, bulantı, iştahsızlık, şişkinlik, kalp çarpıntısı, titreme, sinirsellik, astım, güçsüzlük, grip, karaciğer ve safra kesesi rahatsızlığı, sarılık, kan toplanmaları, görme zayıflıkları, yara-berelere losyon olarak kullanılır. Form düşüklüğü, şişlikler, burkulmalar, kesikler (ovuşturma) gut hastalığı (eklem şişlikleri), egzema, ergenlik sivilceleri, faydalıdır, afrodizyak etkilidir. Elbise dolaplarında, yatak takımlarında böcek ve güve kaçırıcı olarak kullanılır.

Lavantanın, antik çağlarda antiseptik olarak kullanıldığı bilinmektedir. Birinci Dünya Savaşı esnasında yaralanan askerlerin yaraları hastabakıcılar tarafından lavanta suyuyla dezenfekte edilmekteydi. Doksanlı yılların başlarında bazı araştırmacılar lavantanın teskin edici ve ağrı kesici özellikleri olduğuna dair makaleler yayınladılar. Ancak, İbrahim Saraçoğlu’nun yaptığı araştırmalarda gördüğü en önemli iki özelliği; karaciğer metabolizmasının sağlıklı çalışması üzerindeki olumlu etkisiyle Hepatit’e ve saç dökülmesine karşı kullanımıdır.



Küçük lavanta keselerinden bir tanesini çantanıza da atabilirsiniz. Özellikle yorgun ya da gergin hissettiğinizde bir tutam çantanızdaki lavanta anında yardımınıza yetişecektir. 5 dakika koklayacağınız lavanta kokusu, stresin ana sebebi olan, kortizol hormonunun düşmesini sağlayarak hem stresten hem de erken yaşlanmaktan sizi koruyacaktır.


Lavantanın hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olması için o kadar çok sebep var ki, inanamayacaksınız.  :)

Yatıştırıcı:

Avuçlarınızı 2-3 damla lavanya yağı ile ovuşturun, ellerinizden derin bir nefes çekin. Lavanta kokusunun beyindeki amigdal bölgesine yapacağı bu yolculuk (duygusal depo) zihninizi sakinleştirecektir. Vücudunuzu hızlı bir şekilde rahatlatmak istiyorsanız ayaklarınızı, bileklerinizi lavanta yağı ile ovabilirsiniz. Lavanta yağı kalabalık yerlerde de (uçaklar, metro, tren vs.) rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

Uyku yardımcısı:

Yastığınızın üzerine damlatabileceğiniz bir kaç damla lavanta yağı, inhalasyon ile ( soluma yolu) daha rahat ve huzurlu bir uykuda size yardımcı olacaktır.

Arı sokması / Böcek ısırması

Arı sokmasından kaynaklanabilecek şişliklerin azaltılmasında yada böcek ısırması sonucu kaşıntının durmdurulmasında lavanta yağı oldukça etkilidir. Isırıldığınız bölgeye bir kaç samla lavanta yağı dökebilirsiniz.

Küçük yanıklar

Eğer küçük bir yanığınız varsa ve bu yüzden acı çekiyorsanız, yanığın üstüne 2-3 damla lavanta yağı dökebilirsiniz.

Kesikler

Kesiğin üstüne dökülen bir kaç damla lavanta yağı, kanamayı durdurur, bakterileri öldürür ve yarayı temizler.

Egzama/Dermatit

Bir kaç damla lavanta yağı ile karıştırabileceğiniz fındık yağı yada bitkisel yağı (hindistan yağı, susam yağı vs.) karıştırarak egzama veya dermatitli bölgenize uygulayın.

Yol Tutması/ Mide Bulantısı

Yol tutmasından kaynaklanan ya da normal bir zamanda kaynaklanan mide bulantılarınızı azaltmak için kulaklarınızın arkasına, gebek deliğinizin etrafına ya da dilinizin altına bir kaç damla lavanta yağı damlatabilirsiniz.

Burun kanaması

Burun kanamasını durdurmak için, bir mendilin üzerine bir kaç damla lavanta yağı damlatın ve küçük bir buz parçası ile birlikte mendili burnun etrafına sarın. Üst dudağınızın üstüne buruna doğru mendili ittiriin. Kişinin kanaması duruncaya kadar mendili burunda tutun.

Kuru veya çatlak ciltler

Kurumuş veya çatlamış ciltlerin üzerine lavanta yağı sürün.

Çatlamış ya da güneş yanığı dudaklar
Çatlamış ya da güneş yanığı dudaklara lavanta yağı damlatın.

Saman nezlesi

Avuç içinize lavanta yağını damlatın ve ellerinizden derin nefelser alın. Lavanta yağı saman nezlesi belirtilerini hafifletmeye yardımcı olur.

Kepek

Kepeği ortadan kaldırmak için kafa derisine birkaç damla lavanta yağı sürün.

Uçuk

Uçuk üzerine bir damla lavanta yağı damlatın.

VEE; Lezzet güçlendirici!

Tadını lezzetleştrmek istediğiniz herhangi bir tarifin içine birkaç damla lavanta ekleyin. Neler olabilir; Su ya da çayın içine, kek, barlar, kurabiye, tatlı tarifleri, ham çikolata.



Hatırlatma; lavanta alkol kullananlar, yüksek tansiyonu olanlar,hamileler ve emziren anneler için önerilmeyen bir bitkidir.


www.purneva.com

Meleklerin Sevdiği Koku



Doğal Gül Deodorant

"meleklerin sevdiği koku" diye tanımlanan gül kokusu, ruhaniyeti kuvvetlendirdiği gibi güzel kokmamızı da sağlar.


www.purneva.com

Doğal Gül sabunu





Doğal Gül Sabunu

Gül sabunu en etkili onarıcı özelliğe sahip ürünlerdendir, vücuda ve ruha hitap eder. Tüm cilt tiplerine önerilir. Genel anlamda gül her türlü cilt sorununa iyi gelmesinin yanında içeriğinde bulunan saf zeytinyağıyla beraber cildinize harikulade bakım yapar. Taze, ışıltılı, yumuşacık ve farklı bir cilt sabunudur.

Gül sabunumuz hakkında;


www.purneva.com

Organik Sertifikalı Gül Yağı



Gül yağı kırışık giderici özelliği, cildi parlatması sebebiyle, tarihin her döneminde “güzellik iksiri” olarak tabir edilmiş. 

Gül yağının içinde bulunan feniletanol rahatlatıcı, uyku verici etkiye sahiptir. 

Rahatlatıcı etkisi depresyon tedavisinde destekleyici olarak kullanılır.

Ruhsal sıkıntı kaynaklı ağrılarda, üzüntü, teselli gerektiren gerilimlerde etkilidir.

Doğum sırasında psikolojik etkisi ile doğumun kolay geçmesini sağlar.

Gül yağı alerjiye neden olmayan, doğrudan cilde sürülebilen nadir uçucu yağlardandır.

Aromaterapistler gül yağını kuvvetli bir mikrop giderici olması sebebiyle, her türlü kuru ve problemli ciltler, alerjik ciltler, egzema, yeni doku oluşumu ile yaraların kapanması durumlarında tavsiye ediyorlar.

Gül yağı ayrıca mide ve karaciğer problemlerinde temizleyici, iltihap giderici, spazm çözücü, kalp ve ince bağırsak fonksiyonlarını düzenleyicidir. Adet düzensizliklerinde kullanılır.

Gül yağı aromaterapide, portakal çiçeği, lavanta, yasemin ve sandal uçucu yağları ile uyumlu olup değişik komposizyonlarda kullanılır.


Gül yağı ürünümüz hakkında;

www.purneva.com

Kaliteli bir gülsuyu hiçbir güzellik ürünü ile kıyas edilemez!



                             


Temizleyici olarak gülsuyu; 

"Gül solup bahçesi harap olduktan sonra gülün kokusunu nerden duyabiliriz. Gülsuyundan dediler." Mesnevi. Cilt 1,677


Kaliteli bir gülsuyu hiçbir güzellik ürünü ile kıyas edilemez!


Gülsuyu, gülyağı üretimi esnasında elde edilen yağlı suyun-mayanın bire bir oranında damıtılmış, saf temiz ve sıcak su ile karıştırılması sonucunda elde edilen gül kokulu doğal sudur. 

Makyaj temizlemek için en doğal, en zararsız,üstelik en faydalı ürün gül suyudur. Hafif makyajda gülsuyu yüzü tamamen temizler. Yoğun makyaj temizliğ
inde ise, gülsuyu gliserin ile takviye edilir. Yarım su bardağı gülsuyuna bir büyük yemekkaşığı gliserin ilave edin ve çalkalayın. Mükemmel bir yüz temizleyiciniz hazır. Cildinize dost, üstelik onarıcı ve gençleştirici. 
Her gün yüzünüzü gül suyu ile temizlediğinizde, cildinizdeki lekelerin zamanla kaybolduğunu göreceksiniz.

Bunun dışında, sabah uyandığınızda gül suyu ile ferahlamak ya da gün içinde gül kokusu veya gül suyu kullanmak hafızanızı güçlü kılar ve unutkanlığı yenmenize ciddi faydası olur.

Gül suyuna batırılmış bez alna konulursa baş ağrısını giderir.
Doğal gülsuyu zararlı madde içermemesi nedeniyle bazı yiyecek maddeleri ve tatlılarda aroma olarak rahatlıkla kullanılabilir.

Osmanlı tıp bilgini İbni Sina ve sonrasındaki hekimler ferahlatıcı ve dinlendirici özelliği nedeniyle ruhsal hastalıkların tedavisinde gülsuyunu kullanmışlar.


Boğaz ve bademcik iltihaplarını gidermede etkili olduğu bilinen gülsuyu ayrıca antiseptikler arasında yer alıyor.


Tonik olarak gülsuyu; yüz temizliğinden sonra tonik kullanma alışkanlığınız varsa gülsuyu harika bir toniktir. Çünkü içeriğinde maddeler cildi toparlar, gerginleştirir, temizleyici ve antiseptiktir.

Gülsuyu tonik yeterli gelmezse, yeşil çay gül suyu karışımı tonik kullanabilirsiniz. Büzücü etkisi, antioksidan ve faydalı maddeler içerir.





Tarif; 1 yemek kaşığı yeşilçayı 1 çay bardağı su ile hafifçe haşlayın. Demlenmeye bırakın, soğuyunca süzün. Bir kahve fincanı yeşil çay üzerine bir çay bardağı gülsuyu koyup çalkalayın, eğer hafif serinlik etkisi tercih ederseniz karışıma 1 tatlı kaşığı alkol ekleyebilirsiniz.




www.purneva.com


Purneva Doğal, Söz Başı - GÜL



Purneva Doğal, Söz Başı - GÜL

Söz başımız bütün ağaçların nuru ve bütün çiçeklerin şahı "GÜL" olsun dedik. Ve sizler için GÜL dosyası hazırladık.

Zira, derler ki güle gülümsemeyen insan yoktur. 


Gül, dünyada hiçbir çiçeğe nasip olmayan derin bir geçmişe, dünden bugüne hiç değişmeyen ilgi ve sevgiye sahiptir. 
Gül taşlara 30-40 milyon yıllık imzalar bırakmış. Moleküler biyologlara göre ise gülün yaşı 200 milyon yıl. 
Bu sebeple bütün eski medeniyetlerin mitolojilerinde gül yer almakta.

Gül uzmanları anavatanının bütün ihtimalle orta asya olduğunu belirtirler. Birçok kaynakta gülün doğum yeri olarak Asya yazılır.

14. yy’dan itibaren tıp kitaplarında geçen gülün ;

- Hastalıkların tedavisi için ilaç olarak tıp alanında
- Güzel kokusu ile aromaterapide ,
- Güzellik reçetelerinde yer alarak kozmetik alanında

kullanıldığını görüyoruz.

Osmanlı tıbbında gül “soğutucu” etkisi esas alınarak tedavide kullanılmıştır. Gül, “birinci derecede soğuk” ve “üçüncü derecede kuru” nitelikleriyle, ilaç yapımında kullanılmıştır.

Göz hastalıklarını tedavi konusunda, tıp kitaplarında en başta gelen reçeteler; gözler, göz altları, göz kapağı ve çevresindeki şişlikler için kuru gül ile hazırlanan ilaçlardır.

Göz etrafındaki şişlikler ve ağrılar için; Bir tutam kuru gül kahve cezvesi içinde yeterince su ile haşlanır, soğutulur. Ilık halde iken bir bezle veya gül yaprakları ile beraber göz kapaklarına pansuman yapılır.

Gülle hazırlanan ilaçların içinde en çok kullanılanı gül suyudur. İbni Sina gül suyunun serinletici etkisinden dolayı baştaki hastalıklarda ve beyinde, çeşitli nedenlerden doğan ateşli hastalıklar için çok etkili olduğunu yazar.

Gül suyunun kaynatılarak buharına başın tutulması sarhoşluğu ve baş ağrısını geçirdiği geleneksel tıp kitaplarında yer almaktadır.

Gül yağının çok faydalı bir ilaç olduğu eski tıpta tekrar edilen bilgilerdendir. Cilt hastalıklarında, baş ağrılarında, beyni güçlendirici olarak, vücuttaki ağrı ve sızılarda özellikle tavsiye edilir.

İbni Sina ikinci kitabının yağlar bölümünde gül yağının faydasını; “Gül yağı beynin iltihaplanmasına başlangıcında ve sonrasında etkilidir, beynin gücünü çoğaltır ve anlayış gücünü artırır, belleği güçlendirir” demektedir.

Tamamlayıcı tıbbın önemli bir parçası olan aromaterapide gül özel bir yere sahiptir.

Gül yağının içinde bulunan feniletanol rahatlatıcı, uyku verici etkiye sahiptir.
Rahatlatıcı etkisi depresyon tedavisinde destekleyici olarak kullanılır.
Ruhsal sıkıntı kaynaklı ağrılarda, üzüntü, teselli gerektiren gerilimlerde etkilidir.
Doğum sırasında psikolojik etkisi ile doğumun kolay geçmesini sağlar.
Gül yağı alerjiye neden olmayan, doğrudan cilde sürülebilen nadir uçucu yağlardandır.

Aromaterapistler gül yağını kuvvetli bir mikrop giderici olması sebebiyle, her türlü kuru ve problemli ciltler, alerjik ciltler, egzema, yeni doku oluşumu ile yaraların kapanması durumlarında tavsiye ediyorlar.

Gül yağı ayrıca mide ve karaciğer problemlerinde temizleyici, iltihap giderici, spazm çözücü, kalp ve ince bağırsak fonksiyonlarını düzenleyicidir. Adet düzensizliklerinde kullanılır.

Gül yağı aromaterapide, portakal çiçeği, lavanta, yasemin ve sandal uçucu yağları ile uyumlu olup değişik komposizyonlarda kullanılır.

Gülün, Grekçe “kosmetikos” sözcüğünden türeyen “kozmetik” alanında kullanılmasına dair ilk ipuçlarını I. Yy.’da yaşayan Galen’in “Lokal kullanılan reçeteler” isimli kitabında görüyoruz.

Temizleyici olarak kaliteli bir gül suyu hiçbir güzellik ürünü ile kıyas edilemez!

Makyaj temizlemek için en doğal, en zararsız,üstelik en faydalı ürün gül suyudur. Hafif makyajda gül suyu yüzü tamamen temizler. Yoğun makyaj temizliğinde ise, gül suyu gliserin ile takviye edilir. Yarım su bardağı gül suyuna bir büyük yemek kaşığı gliserin ilave edin ve çalkalayın. Mükemmel bir yüz temizleyiciniz hazır. Cildinize dost, üstelik onarıcı ve gençleştirici.

Yüz temizliğinden sonra tonik kullanma alışkanlığınız varsa gül suyu harika bir toniktir. Çünkü içeriğindeki maddeler cildi toparlar, gerginleştirir, temizleyici ve antiseptiktir.
Gül suyu tonik yeterli gelmezse, yeşil çay gül suyu karışımı tonik kullanabilirsiniz. Büzücü etkisi, antioksidan ve faydalı maddeler içerir.

Tarif; 1 yemek kaşığı yeşil çayı 1 çay bardağı su ile hafifçe haşlayın. Demlenmeye bırakın, soğuyunca süzün. Bir kahve fincanı yeşil çay üzerine bir çay bardağı gülsuyu koyup çalkalayın, eğer hafif serinlik etkisi tercih ederseniz karışıma 1 tatlı kaşığı alkol ekleyebilirsiniz.

Gül yağı kırışık giderici özelliği, cildi parlatması sebebiyle, tarihin her döneminde “güzellik iksiri” olarak tabir edilmiş.

Gülden yapılan güzellik kremini ilk kez, I. Yy’da yaşayan ünlü hekim Galen Roma sarayının güzel hanımları için hazırlamış ve beyaz renkli deriyi yumuşatan kremleri tanıyan hanımlar bir daha bundan vazgeçememişler.

Gül kremi özellikle havası kuru veya güneşli beldelerde yaşayan, deniz, kum deryasına dalan hanımlar için idealdir. Egzos gazlarıyla dolu büyük şehirlerin, modern iş kadınları için ise vazgeçilmezdir. Sabahları yüzünüze ince bir tabaka sürün ve makyaj hünerinizi onun üzerinde gösterin.

Ayrıca gül kreminden önce, yüzünüzü yıkamak için gül sabununu deneyin.

Prof. Dr. Ayten Altıntaş – Gül ilaçların en güzeli kitabından derleme


Gül kokusu. Kozmik âlemi, açılan âlemi temsil ediyor. Nebulalar gibi... Rengi de öyle. Sufilikte kalp gözünün, iç gözün açılmasını temsil ediyor. Kalb gibi, âlemler gibi yaprakları kat kat. Gül nasıl açılıyor? Bir merkez etrafında spiral bir oluşum gösteriyor. Bize, merkeze gelmeyi, vahdete gelmeyi gösteriyor. Aroma terapisinde gül kokusu, beyindeki nöron ağlarının güçlendirilmesinde kullanılıyor. Onun için, manevî konuda ilhamlara ve onun yaratımına, maddî âleme taşımaya çalışıyorsan, gül yağını üçüncü gözüne ve burun deliklerine sür, ama saf gül yağı olsun.

Osmanı Mozaiği'nden bu güzel beste ile Gül'ün şarkısından da söz etmiş oluruz. Keyifle dinlemeniz dileğiyle :)



Altın Tasta Gül Kuruttum Aman Ali'm
Altın tasta gül kuruttum aman Ali'm
Yâri sinemde uyuttum Ali'm
Yâr söyledi ben unuttum aman Ali'm
Gönül efendini buldu Ali'm
Saçı Leylâ'ya vuruldu

Beste: Nimet Hanım
Güfte: Anonim
Makam: Acemkürdi

Sanatçı: : Filiz Şatıroğlu
Albüm: : Kadın Bestekarlar 1 - Osmanlı Mozaiği






www.purneva.com

23 Eylül 2013 Pazartesi

Purneva.com yayında!!!




Güvenli, kaliteli ve doğal güzellik, kozmetik, kişisel bakım ve temizlik ürünlerini bulabileceğiniz purneva.com sitesi artık yayında. İndirimler ve özel ürünler için bizi takip edin.




"Bugün günlerden güzellik; sefa geldin hoş geldin..."

www.purneva.com  e-mağazamıza hoş geldiniz